TV-sändningen dag 4

Kvällens TV-sändning var det första där jag börjar få ett litet större hum om en del personer. Tjejerna satt och pratade religion. Och tidigare hade Vanessa och Annie suttit och pratat transsexualitet. Annie är ju den enda som Vanessa talat om att hon är transsexuell för. Man fick lite fakta om vad som görs vid operationen.

Roligt är också att Rickard går och säger att han först trodde att Vanessa  var transa, men att h an inte tror det längre. Jag tror han använde uttrycket transa. Ett uttryck som jag lätt tar för en man som lever och klär sig som en kvinna, men som inte opererats. Men jag kanske tolkar ordet fel?

Apropå Rickard, så lyckas han och Ebba bevara sin hemlighet. När det pratas om eventuella mullvadar nämns inte de två. Skall bli spännande att följa.

Upplägget med elektriska stötar, både med grisfösare och med dräkter tycker inte jag är kul. Det enda roliga är att de frågade vilka som ville ha spänning, och så får de det. Elektrisk spänning som ger stötar.

Glashuset då? Där hade Gurkan svårt att särskilja Big Ben och Big Bang. Eller gjorde han sig dummare än han är? Troligen inte.
Sen hade den tjej han talade med, Sophie?, fel hon också när hon beskrev Big Bang. Hon sa att Big Bang var när jorden skapades. Det är när hela universum skapades! Hon tänkte nog fel.

 

Och så en helt annan sak:
SvT meddelar att Måns Zelmerlöw skall ta över Allsång på Skansen efter Anders Lundin.
Jag tycker programmet blev betydligt bättre när Anders tog över. Tveksamt om det kan bli ett lyft att byta till Måns! Blir nog bra med Måns också, men Lundin är en kul kille tycker jag!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Kvällens program. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till TV-sändningen dag 4

 1. Lisa Olsson skriver:

  Eftersom jag har lite koll så tänkte jag kommentera din fråga om transa. 🙂

  Transa används vanligtvis för att beskriva en transvestit, vilket är en person – oftast man – som ibland byter om till det motsatta köner. Det centrala ordet här är just ”ibland”. Eftersom det inte blir så ofta så tenderar det att bli lite lätt överdrivet och stereotypt.
  Ordet transa används ofta lite nedvärderande av utomstående.

  En transsexuell å andra sidan är en person med en könsidentitet som inte stämmer överrens med kroppens kön. Det innebär att man har ett behov att tillhöra och bli accepterad som en medlem av det motsatta könet. Underlivsoperation är vanligt bland dessa, men är absolut inget tvång.

  • - skriver:

   Tack! Transa används normalt så som jag trodde. Och är förkortning av transvestit. Men talar man om en transsexuell så är det lätt att av bara farten förkorta även det till transa.
   En transsexuell man som inte opererar sig fungerar alltså sexuellt som en man men kan ha fått hormoner för att i övrigt få en kropp som ser ut som en kvinnas? Är det korrekt? Det var väl ett par sådana som Cornelis W. råkade ragga upp. Lätt att förstå om han blev besviken och arg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s