Jämförelser mellan årets Big Brother och tidigare säsonger. (Avser upplägget.)

Årets Big Brother är lite annorlunda mot vad de trogna tittarna har varit vana vid.

Deltagarantalet från start var 17 personer, och med tre till som släpps in (enligt förutbestämd plan) under kort tid efter start. Om inga personer lämnat huset oplanerat så skulle det varit 19 personer där som max samtidigt. (Patrik gick ju in strax efter att första personen lämnat efter utröstning.) Jag har inte studerat tidigare säsonger ur detta perspektivet, men det har väl aldrig varit 19 personer, eller fler, i ett svenskt (eller norsksvenskt) BB-hus tidigare? Rätta mig om jag har fel!

Nominering och utröstningen sker annorlunda på flera sätt.
1. Nominering och utröstning sker varje vecka. Det finns förstås ett samband med det och med att de är så många i Huset. Tidigare har nomineringen presenterats ena söndagen och utröstningen skett nästa.

2. Nomineringen är hemlig för deltagarna ända tills veckofinalprogrammet startar. De nominerade slipper att gå och känna oro för röstningsresultatet under en hel vecka. Fast å andra sidan så kan ju många av deltagarna vara oroliga för att de kanske är nominerade.

3. Man skall rösta på vem som skall vara kvar, inte vem som skall ut. Så länge det är två nominerade så har det ingen betydelse, men när det är flera så känns det avigt på något vis. Men det kanske ändå inte är så konstigt att man skall rösta på favoriten, som man vill ha kvar.

Huset är annorlunda. Det är lite annorlunda planerat och ger ett lyxigare intryck än de tidigare. Och det har bara ett sovrum. Är det bättre eller sämre?

Kamerorna är mindre än tidigare. Beror nog på teknisk utveckling. Små kameror har blivit billigare. Det gör dem mer diskreta och deltagarna blir inte påminda om dess existens på samma sätt som när en större kamera följer deras förflyttningar.

 

Lämna gärna synpunkter och funderingar i kommentarerna!

Annonser
Det här inlägget postades i Big brother före 2011. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s