Varför blir Katerina kvarröstad?

Vid alla fyra nomineringstillfällena hitintills har Katerina blivit nominerad, men kvarröstad. Detta förvånar krönikören Eric Rosén, och säkert många med honom.

Jag gissar att Katerina blir nominerad även denna vecka. Om deltagarna skall ha en chans att bli av med henne så måste hon nog ställas mot en populär deltagare. Vanessa kanske. Eller Gurkan. Men en sådan strategi kan de ju aldrig få till, för de får inte diskutera nomineringarna. Och det är ju bra!

Min gissning är att tills nu på söndag så blir Katerina och Roza nominerade. Och Roza får respass. Det är väl ingen djärv gissning?

När det gäller Katerina och kommentarerna (lite här och var) kring hennes kristna tro kontra hennes uppträdande med sexiga danser etc. så tycker jag inte det är motsägelsefullt. Även kristna måste ju få hylla livet. Sådan moralism har mer med gamla traditioner och hederskultur att göra. Hederskultur har funnits i Sverige också, även om den inte har haft lika starkt uttryck som i en del andra kulturer. Och det är snarare så att religionerna tagit till sig hederskulturen än att den skapat den.
Tycker då att det är mer dåligt att hon svär. Det passar sig inte varken för en kristen eller för en lärare.

Det här inlägget postades i Deltagare, Nomineringar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s