Många har åsikter om Peter!

Det klagas på Peter. Både här i bloggens kommentarer och på andra webbplatser. Det är många som påstår att han är falsk. Jag begriper inte riktigt vad man menar med det. Han är rätt öppen med vad han tycker, både när han pratar med de andra i Huset och i bikten.

På BB:s webbplats beskrivs han med denna mening: ”Göteborgaren Peter Orrmyr är en översocial köksmästare som stör sig på allt och alla.” Och det ligger väl rätt nära den bild man får av honom. Och han kan verka vara lite trött ibland, precis som en del andra. Men detta betyder inte att han är falsk! Möjligen kan han uppfattas som en översittartyp, även om jag inte tycker så. Och det är en helt annan sak än att vara falsk.

En del tycker han är gammal. Men 33 är väl ingen hög ålder? 😉 Det ger ju lite livserfarenhet, vilket kan var bra i det där Huset. (När det gäller ålder så satte BB maxgränsen 55 i annonserna när de sökte deltagare.)

Åren tycks ha gett honom en hel del tatueringar också. Det är något jag inte begriper. Den typen av tatueringar hör hemma på kåkfarare och kanske sjömän. Jag kan tänka mig en enstaka tatuering på väl vald plats, men inte skulle jag vilja se ut som Peter på kroppen. Och hade jag varit i Christians kläder och vunnit en tatuering så skulle jag aldrig valt en så stor!

Peter till final? Ja, det hoppas jag! Tillsammans med  Simon. Vem som skall ha den tredje finalplatsen är svårare att ha en åsikt om. Men jag tror jag skulle välja Sara. (För det brukar väl vara tre finalplatser?)

Och vem vill jag skall vinna? Tja, Peter eller Simon förstås. Svårt att välja en av dem.

För övrigt så tycker jag att den allmänna beskrivningen av Peter på BB:s sida om honom skulle passa in på mig också. (Utom ålder, bostadsort och yrke förstås.)

Annonser
Det här inlägget postades i Deltagare. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Många har åsikter om Peter!

 1. heppa skriver:

  folk börjar ju se peter för den han verkligen är, en sadist som bara vill vara ledare för dom andra,
  jag tror att han verkligen kände sig hotad av katta, efter att hon åkte så kunde han börja säga till dom andra vad dom skulle göra när dom ska gå o lägga sig när dom ska bikta sig och så vidare, det är ju därför han inte vill ha viljestarka människor där,

  han vill bara ha människor som chrille, martin och sara som inte vågar säga ifrån, simon är väll lite på gränsen, därför tror jag peter kommer vilja ha ut honom nu på söndag, peters tatueringar ser ut som en kåkfarares för att det är antagligen precis vad han är.

  han vill ju göra illa dom i huset så fort han har fått i sig lite alkohol, jag tror det har funnits gånger i vanliga livet då han har gått för långt eftersom han knappt kan hålla sig trots alla kameror, att hålla folk under vatten lite för länge är ju det bästa han vet när han druckit, en gång fick tillochmed bb säga till han, det är därför bb är rädda att skicka in för mycket alkohol tror jag ,
  hoppas peter inte kommer till final han är obehaglig

 2. Kia skriver:

  Skitsnack! Peter är toppen och allt du drar upp är kvalificerat trams!

  • heppa skriver:

   vad är det som är toppen med peter?? hans sätt att se på människor som spelbrickor??
   varenda ord han säger är planerad och genomtänkt, det är det folk menar när dom skriver att han är fejk.
   han har med åren lärt sig att fejka känslor och hur man ska tycka o tänka för att verka vettig och empatisk, det är därför DU har blivit lurad, men sanningen är att han inte kan känna nått för andra människor, han vill bara ha dom i sin hand så att han kan placera ut dom som han vill.

 3. davve skriver:

  Peter är falsk. falsk som vatten. han säger att man ska vara ärlig och inte snacka skit. sen går hano sätter sig i soffan med sara o martin och klagar på andras beteenden direkt. sen när han blir konfrontrerad så säger han at than inte har nåt emot deltagaren i fråga. han är falsk gnällig o dryg

 4. Helén skriver:

  haha Peter är bara för härlig, absolut min favorit i huset!
  Han säger vad han tycker och tänker, har vettiga åsikter, inte sen med att hitta på diverse jävelskap, har humor som tilltalar mig starkt.

  Självklart är han gnällig, eller som jag brukar säga ”gubbigt grinig” men på rätt sätt. Kanske för att jag känner igen mig själv i hans sätt att gnälla och bara garvar?

  Håller inte med om att han ser andra människor som spelbrickor. Är man typ 10 år äldre än alla andra så är det rätt självklart att man styr och ställer lite så det blir någon form av ordning, vilket även Katerina gjorde. Det är en klar skillnad på att vara 20 och över 30 år… 😉

 5. Love skriver:

  Peter har en form av psykiatrisk skada..ja vet hur han tänker, hur han manipulerar dom där inne så han e falsk fast han inte vet om d själv om han då inte har varit på psyk o fått reda på hans problem..ja har erfarenhet inom området! Hoppas peter åker ut för han äcklar mig..

 6. Nathalie skriver:

  Peter! Vilken härlig lirare. Hoppas verkligen att han vinner big brother! Ni som tycker han är falsk har uppenbarligen inget sinne för humor och fattar inte ironi. Synd om er. Peter är den härligaste som varit med någonsin i BB. Han har varit sig själv från start och han säger precis vad han tycker till alla!! Skrattar och skrattar så fort jag ser honom, sån jävla go gubbe!!! Heja heja i finalen! Till er bittra jäklar som inte fattar hans skämt o ironi, ni måste va förjävla tråkiga va!!

 7. Niklas skriver:

  Peter och Simon är de självklara finalisterna. Simon har övre halvan av Sverige med sig Peter den andra halvan. Många stockholmare med förkärlek för göteborgare, sätter Peter i topp. Det kan vara avgörande. Ett faktum är att Peter varit den som lämnat flest intressanta synpunkter och varit mest påhittig i huset.

  Om jag skulle väga dessa två mot varandra skulle det bli ytterst jämnt. Simons hygglige norrlänning mot Peters öppna och frejdiga stil. 50/50

 8. Love skriver:

  Öppna era sinnen så fattar ni att peter e falsk/psykopat! E d så jävla svårt för er o hajja d! Vart e han skön någonstans han e ju Äklig!! Skulle ni vilja ha han runt er o bestämma o bara d han säger e rätt..tänk lite! Psykopat e gubben o om han vore så bra varför e inte hans ex fru gift me han då! Ni e konstiga..

 9. Niklas skriver:

  Många kommentarer tyder på bristande mognad. Peter är ju den som upprätthållit informationsflödet på ett ypperligt sätt. På en fråga, när deltagarna skulle läsa upp:- jag har inte…- fick peter frågan: ”jag har inte ljugit…” vilken han direkt, utan minsta tvekan, besvarade med jag ljuger ju varje dag…”, underförstått att BigBrother ju är ett spel – att bara vistas räcker inte för Peter. Han är ju den som skapat de verkligt roliga situationerna. Utan Peter inget BigBrother. Om någon är äkta, är det han. Rolig och humoristisk också.

  Frågan är nu vad som egentligen skall värderas, att någon vistas i huset utan skandalöst uppträdande med mycket sömn och lite verkstad, att vara sig själv, hygglig, vänlig, hjälpsam eller att värderingen skall utgå från den innovativa förmågan? Vad tycker ni? De två verkliga finalisterna är av en rad skäl Peter och Simon – båda lika värdiga. Trevliga prissar, som levt på sin mognad, trevlighet och påhittighet. Observera att Peters synpunkter, som vi tittare fått ta del av via ”bikten”, ju är att betrakta som tittarservice, inget som varit avsett att göra någon deltagare ledsen.

  • - skriver:

   Håller med om din beskrivning av Peter och Simon. Och båda uppträdandena är bra i BB. Bara det finns personer av olika slag.

   Tänkte lite så här om Peter:
   Han är kock (eller köksmästare egentligen) och van att blanda olika ingredienser och röra om i grytan! Och det har han ju gjort också! Han är också en duktig fotograf (se hans hemsida) sådana beskriver ju verkligheten ur lämpliga infallsvinklar.

  • figge skriver:

   när peter kom till finalrummet och fick veta att det egentligen var simon eller sara som skulle åka ut, så började han säga att det var så taskigt mot simon o sara att dom blir lurade och att det är han som egentligen sitter i final och att det skulle kännas så sjukt att kanske han skulle få läsa vilken av dom som ska åka ut, han ältade om det såååå Mycket, hur sjukt taskigt det skulle bli..

   Men egentligen så tyckte han att hans högsta dröm hade gått i uppfyllelse,
   inte bara att han fick vara kvar men att han skulle få vara den som skulle få kolla nån av dom i ögonen och krossa deras glädje
   men han fortsatte älta till martin om att han tyckte att det kommer vara så taskigt , och det är såna saker som gör peter till en falsk och känslo kall person
   han blev så besviken när sara o simon redan hade anat att dom kanske inte var i final
   han försökte ändå trycka ner dom genom att bäretta hur han och martin fick gå ut på gården när dom ville och att dom hade det lyxigare än simon o sara på alla sätt,
   han försökte säga till dom jag är den populäraste i huset och jag fick flest röster av tittarna därför fick jag komma till lyxen och inte ni. gurkanbeteende på ett smygande sätt

   • Niklas skriver:

    Du har inte insett att Peters öppenhet mot oss tittare är en ren informationsservice, inte ett illvilligt agerande. Han vill ha liv i luckan – det skall han ha tack för. Frågan är om han kommer att belönas för det eller Simon ta hem vinsten genom sin trygga personlighet?

    • figge skriver:

     Du har inte insett att Peters öppenhet mot oss tittare är ett ren bullshiit, för att han fattar att då blir det för uppenbart hur ha är,, han är inte dum.

     du verkar inte ha förstått vad jag har skrivit om.

     på vilket sätt skapar man liv i luckan genom att låtsas att man tycker synd om nån som har blivit lurad, när man i själva verket njuter av det???

     och på vilket sätt skapar man liv i luckan genom att vilja skada fysiskt sina medmänniskor så fort man fått i sig alkohol ??

     skapar liv i luckan …… HA HA han är ju den som bara vill ha lugna människor i huset, det har han ju sagt själv 1000 gånger,
     om martin dansar och har kul så blir peter besviken på honom, det har han också sagt själv –
     det är för mycket cirkus då, som han inte tål att se, det har han också sagt själv..

     varför skriver du om ”liv i luckan”??,
     jag skriver om att han är känslokall och saknar empati för sina medmänniskor vad har det med ”liv i luckan att göra”??

 10. figge skriver:

  frågan är bara varför bb valde att skicka in peter till final rummet istället för simon?
  själv hade jag tyckt att det skulle vara roligare att sicka in simon med martin och att dom fick se vad sara o peter prata om genom tvn och hur peter skulle bete sig när han var själv med sara och lite alkohol.
  peter beteende hade ju inte kommit som en överraskning för varken martin eller simon men ändå kul att se.
  bb kanske vill visa allas bästa sidor så att så många som möjligt ringer o röstar..eller vad tror ni?

  • Niklas skriver:

   Oavsett vad du anser om Peters psyke, kan ingen neka till att hans filosoferande stämmer väl överens med majoritetens tittares bedömning. Han har ju inte illvilligt behandlat någon vid direktkonfrontation i huset. Du retar dig på vad han sagt i bikten – intressant att ta del av och f.ö. hans rätt att personligt utsäga.

   Vad gäller Peters intåg i finalrummet, är det i högsta grad naturligt. Simon har troligen högre röstetal än övriga. Naturligt då att skapa psykologiskt intressanta spänningar i finalen genom BB:s agerande. Höga röstetal (Simon) mot lägsta röstetal (Sara) – på annat sätt kan man inte tolka situationen.

   Simon, Peter, Martin i final – med Simon som sannolik vinnare, om alltför många bedömer Peter som du. För min del blev Peter/Simon nästan från början de givna vinnarna (50/50). Sara och Martin har fungerat som galjonsfigurer utan betydelse i övrigt. Synpunkter?

   • figge skriver:

    tydligen så är vi några som ser peter på ett annat sätt än dom flesta, han var faktiskt min favorit tills för några veckor sen,
    men sen började jag se den verkliga peter ju mer personer åkte ut,
    därför ogillar jag honom nu,
    med för dom flesta kanske det krävs några veckor till,, tyvärr finns inte den tiden

 11. Niklas skriver:

  En sak är vad man själv tycker – en annan vad majoriteten tittare anser bäst. Från den synpunkten är Simon den givne vinnaren. – en trygg norrlänning, hygglig, vänlig, hjälpsam, sällan ett ont ord om någon/något. Möjligen kan man fråga sig om det är sådant sympatiskt uppträdande som ÄR/GÖR Big Brother? Utan Peter inget Big Brother denna omgång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s